Diverse supermarkten roepen havermoutpap terug

melkunie-havermoutpap-171111.jpg

Er is iets mis met Havermoutpap van Melkunie. Het zuivelconcern roept op de pap niet te eten omdat die niet voldoet aan de kwaliteitscriteria. Het concern haalt een deel van de productie terug uit de winkels. Ook de Milsani Havermoutpap van Aldi en Milbona Havermoutpap van Lidl worden teruggeroepen.

Het gaat om de 1 liter-verpakking met als code 8718166031364 (EAN) en als houdbaarheidsdatum 17 november en 20 november.

'Dringend verzoek om niet te consumeren'

Wie de pap in huis heeft, wordt door Melkunie 'dringend verzocht de Havermoutpap niet te consumeren, ook in het geval het product goed ruikt of smaakt'. Op zijn website schrijft de Melkunie: 'Je kunt de Melkunie Havermoutpap 1 liter met houdbaarheidsdatum 17-11 en 20-11 het beste weggooien.'

Consumenten ontvangen het aankoopbedrag retour als ze de streepjescode opsturen naar Melkunie. Klanten van Albert Heijn kunnen de Melkunie Havermoutpap 1 liter verpakking met een houdbaarheidsdatum tussen 17 en 20 november ook terugbrengen naar de winkel van aankoop, waar zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed krijgen.

Lidl: Milbona Havermoutpap

Lidl haalde zaterdag een deel van haar Milbona Havermoutpap terug uit de winkels in noord- en oost-Nederland. Het gaat om havermoutpap van het eigen merk Milbona in de 750 milliliter-verpakking met de houdbaarheidsdatum 20 november en code 20502249 (EAN). Dat gebeurde nadat bij een kwaliteitstest afwijkingen waren gemeld, aldus de woordvoerster.

Aldi: Milsani Havermoutpap

Aldi riep een deel van haar Milsani Havermoutpap terug uit de winkels. Het draait hier om de Milsani Havermoutpap 750 milliliter-verpakking (EAN code 23024243), met 17 november als houdbaarheidsdatum.

Bron: ANP / Melkunie