DNA-tests

De familie Van Akker kreeg in 2011 een tweeling: Janna en Mayke. Volgens de gynaecoloog was de tweeling twee-eiig. Nu, 2,5 jaar later, twijfelt de familie daaraan.

Janna en Mayke lijken exact op elkaar, de familie kan geen openbare gelegenheid bezoeken zonder de vraag te krijgen: Ze zijn zeker eeneiig? Ze benaderen Radar met de vraag welke DNA-thuistesten betrouwbaar zijn.

Radar besluit de familie uit de onzekerheid te helpen door ze drie verschillende DNA-thuistesten ter beschikking te stellen.

De DNA-testen die worden gebruikt zijn van DNA-test.nl, Consanguinitas en Sanquin.

De heer Oosterwijk, klinisch geneticus van het Universitair Medisch Centrum in Groningen bekijkt de uitslagen en geeft achtergrondinformatie over de werking van een DNA-test.

De drie tests geven alle dezelfde uitkomst. Janna en Mayke zijn met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid… (Dat zie je in het filmpje!)

Forumreacties

5
  • Door Radar

De Familie van den Akker kreeg in 2011 een tweeling: Janna en Mayke. Volgens de gynaecoloog was de tweeling twee-eiig. Nu, 2,5 jaar later, twijfelt de familie daaraan, omdat de tweeling erg op elkaar lijkt. Ze benaderen Radar met de vraag welke DNA-thuistesten betrouwbaar zijn. Radar besluit de familie uit de onzekerheid te helpen door ze drie verschillende DNA-thuistesten ter beschikking te stellen. Maandag 12 mei in Radar, om 20:30 bij de TROS op Nederland 1

  • Door Karina2103

Beste LS, Volgens mij zit er altijd een vlies tussen een eeneiige tweeling anders zouden de navelstrengen om elkaars hekjes gaan! De een zou de ander doden. Kheb zelf ook een eeneiige tweeling. Succes. Groet Ka.

  • Door Karina2103

Ga naar het tweeling register!!!!