Doorlooptijden bij de rechtbank
Als je in een rechtszaak verwikkeld bent, dan wil je zo snel mogelijk een uitspraak. Maar dat is niet vanzelfsprekend in Nederland. Niet alleen de tegenpartij kan de zaak onnodig lang ophouden, maar ook de rechter.
Zo duurt het soms maanden voordat een rechter uitspraak doet. Een reden voor het uitstel geeft hij niet. Het gevolg is dat mensen niet alleen gefrustreerd raken, maar ook te maken krijgen onnodige kosten. In Radar vertellen Saskia, Richard en Alfred hun verhaal, treedt hoogleraar privaatrecht Maurits Barendrecht op als deskundige en reageert de Raad voor de Rechtspraak.
Forum
Discussieer mee op ons forum! Meld je vandaag nog aan en deel je inzichten met andere leden.
Forumreacties
13In Radar staan de doorlooptijden bij de rechtbank centraal. Hoe lang moet je wachten op een uitspraak? Wat kan je als consument doen als het te lang duurt? De verhalen van ervaringsdeskundigen, de visie van onderzoekers, de mening van de politiek én de oplossing ziet u in Radar. Naar het uitzend-item
Wij hebben ook bij DSB een hypotheek gehad. Bij't aflossen van de te duur geworden hypotheek kwamen wij bij de notaris erachter dat DSB een bespottelijk hoge boetrente rekend. Wij namen hiermee geen genoegen, omdat wij niet goed ingelicht waren en de algemene voorwaarden pas op ons aandringen in handen kregen. Wijzijn nu twee en eenhalf jaar verder en DSB vragt telkens weer om uitstel. Laatste zitting was op 19-08-09. Sinds die tijd niets meer gehoord. Met vriendelijke groeten Jeanette Louweret
Als je bij tekenen Notaris geen voorwaarden hebt niet tekenen of onder voorbehoud. Ik eis gewoon de voorwaarden 2 weken eerder voor ik moet tekenen want ik wil ook de voorwaarden weten. Verder is bekend dat Rechtbanken 1 tot 3 maanden nodig hebben voor zaken die eigenlijk binnen 1 week rond hadden kunnen zijn. Gezien de kosten voor verliezer is vooraf met jurist overleggen meestal goedkoper en sneller en is er meestal een goede afspraak mogelijk en rechtszaak overbodig.