Duizenden claims over te dure televisies

Meer dan 7500 mensen hebben zich dit weekeinde gemeld om het geld terug te krijgen dat ze te veel betaalden voor een televisie. Dat meldde ConsumentenClaim zondagavond.

Volgens de organisatie betaalden vrijwel alle consumenten die van 1996 tot 2006 een televisie of een computermonitor kochten, zo'n 10 procent te veel door kartelafspraken. Zondagochtend waren dat er nog ongeveer 5000. In de loop van de dag kwamen er nog ongeveer 2500 bij.

In december werd bekend dat Philips, Samsung, Panasonic en vier andere bedrijven zich jarenlang schuldig hebben gemaakt aan verboden kartelvorming. De Europese Commissie legde de bedrijven een boete op van 1,47 miljard euro.

ConsumentenClaim brengt pas kosten in rekening als de massaclaim succesvol afloopt. Volgens directeur Stef Smit kan dat 5 tot 25 procent van de opbrengst zijn. Hij weet niet hoeveel mensen zich uiteindelijk zullen aanmelden. 'Maar het gaat om een potentieel van miljoenen consumenten. Je moet alleen wel de bon nog hebben en de moeite doen.'

Bron: ANP / ConsumentenClaim