background branding

Een makkelijke remedie voor kalknagels en meer: de beste gezondheidstips van 2022 op een rij

23032022kalknagel.jpeg

Een gezonde geest in een gezond lichaam, zo luidt het spreekwoord. Om je prettig te voelen moet je letten op je gezondheid en je persoonlijke verzorging. Om daarbij te helpen vind je hier de populairste tips om gezond te blijven van 2022. Gaan ze jou helpen in 2023?

Deze gezondheidsartikelen werden het meest gelezen door het hele jaar. 

5. Vervang jij je ondergoed wel genoeg voor nieuwe, schone exemplaren?

Het is duurzaam om zo lang mogelijk met kleding te doen voordat je het weggooit, maar het is niet altijd even hygiënisch. Zeker als het om ondergoed gaat. Zelfs niet als jij je onderbroeken altijd op 90 graden wast! Hier lees je wat de houdbaarheidsdatum is van jouw slipje of boxershort. 

4. Blaasontsteking? Cranberrysap drinken blijkt niet de beste oplossing

Cranberrysap wordt vaak aangeprezen als een middeltje tegen blaasontsteking. Waar komt dat idee vandaan? En is er wetenschappelijk bewijs voor, of zijn er betere remedies? Een expert van de afdeling urologie van het RadboudUMC geeft antwoord.

3. Eet jij je banaan liever groen, geel of bruin? Dit zijn de verschillen voor je gezondheid

Of jij liever een zachte, bruine banaan eet of een stevige groene is meer dan een kwestie van smaak; het is ook een kwestie van gezondheid. De voedingsstoffen in een banaan veranderen namelijk naarmate hij rijpt. Je darmen gaan bijvoorbeeld anders om met een groene banaan. Hier lees je wat de gezondheidsverschillen zijn.

2. Heb jij last van teruggetrokken tandvlees? Hier komt het door en dit kun je doen

Je hoort het van je tandarts, of je ziet het in de spiegel bij het poetsen: je tandvlees is te ver teruggetrokken. Daardoor liggen je 'tandhalzen' open en bloot, wat ze gevoelig maakt. Geen pretje. Hier lees je waardoor tandvlees zich terugtrekt en hoe je het kunt voorkomen. 

1. Kalknagels: vies, ongewild en enorm lastig om vanaf te komen. Dit zijn de best werkende remedies

Als je eenmaal een kalknagel hebt, is het een lastige opgave om er vanaf te komen. Je wilt zo'n vies ding natuurlijk niet op je teen, dus in dit artikel lees je hoe je een kalknagel voorkomt en hoe je hem toch kunt verwijderen als hij eenmaal verschijnt.