background branding

Een vliegticket voor 5 euro naar een land met code oranje, zou jij het doen?

03092020 stuntactie vliegtickets Ryanair.jpg

Luchtvaartmaatschappij Ryanair bood vanaf dinsdag 1 september voor 48 uur lang spotgoedkope vliegtickets aan. Voor slechts vijf euro kon je een vliegticket scoren van Schiphol naar het prachtige Ibiza, Madrid of Dublin. Zou jij boeken

Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Dat is het ook. Aan de spotprijs zit namelijk een flinke kanttekening. Vrijwel alle aanbiedingen vanuit Nederland gaan naar een code oranje-gebied. Wat houdt dat precies in? 

Tien dagen in quarantaine

Ook was de mega prijsverlaging alleen geldig voor vluchten voor de komende anderhalve maand. Grote kans dus dat het gebied in de tussentijd niet naar code geel verandert en dat heeft een aantal gevolgen. 

De Nederlandse overheid raadt aan enkel naar een land met code oranje af te reizen indien noodzakelijk. Vakantie vieren valt daar dus niet onder. Ook luidt het dringende advies om bij thuiskomst in Nederland tien dagen in thuisquarantaine te gaan. 

Verplichte quarantaine bij aankomst

Het reisadvies is op dit moment niet bindend. Het is dus niet verboden om naar een gebied met code oranje af te reizen. Wel kan het zijn dat het land jou bij aankomst verplicht om voor bepaalde tijd in quarantaine te gaan. Zo moeten Nederlanders bij aankomst in de Verenigde Staten verplicht twee weken in quarantaine. 

Wordt het reisadvies wel bindend? Ryanair waarschuwt dat dit niet betekent dat de vlucht wordt gecanceld en jij automatisch je geld terugkrijgt. 

Negatieve reacties

De stuntactie van prijsvechter Ryanair zorgt voor nogal wat scheve gezichten op Twitter: 

Zou jij de quarantaine voor lief nemen en gaan? Of vind je het een belachelijke actie van Ryanair? Laat het weten:

Geef je mening via de poll