Een zinkend schip? Een aanbetaling doen van 3.500 euro, maar niets geleverd krijgen | Radar Checkt!

Een aanbetaling van 3.500 euro deden Ronald en Claudia voor de boot van hun dromen. Maar de levering bleef uit. Ze probeerden de koop met Del Mare Watersport in Medemblik te ontbinden en eisten een terugbetaling, maar niks werkte. Failliet is het bedrijf niet, maar de twee eigenaren blijken met elkaar overhoop te liggen. Wat kan je dan doen?

In februari 2021 zochten Ronald en Claudia de boot in Medemblik uit. Het zou een Del Mare 560 Tender worden. In mei zouden de eigenaren de boot leveren, inclusief trailer. Maar in mei, juni en juli kwam er geen boot. Op de ontbinding van de koop door Ronald en Claudia wordt niet gereageerd. En ze zijn bij lange na niet de enige gedupeerden. Het bedrijf krijgt inmiddels een 1,9 op Google review. Radar sprak ook twee andere gedupeerden. Ook zij deden een forse aanbetaling en kregen geen boot, maar ook geen geld terug.

Rechtszaak

Eén van de andere gedupeerde startte een rechtszaak om zijn geld terug te krijgen. 'Niet zozeer vanwege het geld, maar ik wil gewoon niet dat mensen hier zomaar mee wegkomen.' Het bedrijf is niet failliet verklaard, er is ook geen aanvraag voor faillissement gedaan door één van de twee eigenaren.

Dat betekent dat je als gedupeerde, via een deurwaarder, beslag kan laten leggen op de inboedel van het bedrijf. Dat gaat binnenkort gebeuren. De rechtbank in Alkmaar heeft de gedupeerde in het gelijk gesteld en Del Mare Watersport moet de hele aanbetaling terugbetalen, inclusief proceskosten. Toch hebben de eigenaren nog geen cent overgemaakt.

Leeg bedrijfspand

Ronald ging onlangs even kijken bij de loods in Medemblik en trof daar een leeg bedrijfspand aan, met een uitpuilende brievenbus. 'Ik snap nu waarom er nergens op gereageerd wordt, ze zijn gewoon vertrokken.' In de brievenbus puilen de enveloppen naar buiten. 

Beschuldigingen over en weer

Als Fons de eigenaren van het botenbedrijf belt, krijgt bij vooral met één van de compagnons contact. De andere duikt weken later pas op. Lang verhaal kort: beschuldigingen over en weer naar elkaar. De één zou geld uit het bedrijf hebben getrokken, de ander zou faillissement willen aanvragen. Voor de gedupeerden een waardeloze situatie, die willen hun aanbetaling van vele duizenden euro's terug. Fons nodigt de eigenaren samen uit voor een interview, met als hamvraag: krijgen de gedupeerden hun geld terug? 

Aanbetaling gedaan, maar niets ontvangen?

Heb jij ook weleens iets aanbetaald, maar niets ontvangen? In dit artikel lees je wat je kunt doen wanneer een bedrijf je product niet levert en je aanbetaling weigert terug te betalen

Forumreacties

6
  • Door Radar

Je hebt er lang voor gespaard en kan eindelijk een boot kopen. Daar zit best een prijskaartje aan, dus het bedrijf verwacht een aanbetaling. Uiteindelijk krijg je echter niets geleverd, want achter de scherm is er een heleboel aan de hand... Heb jij ook weleens een aanbetaling gedaan, maar niet geleverd gekregen? Deel je ervaring! Je kunt de Radar-uitzending van maandag 7 februari 2022 hier terugkijken: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/een-zinkend-schip-een-aanbetaling-doen-van-3500-euro-maar-niets-geleverd-krijgen/

  • Door crazyme

Ik heb wel eens veel spullen voor een klant besteld en nooit betaald gekregen. Telt dat ook ?

  • Door Moneyman

Heb jij ook weleens een aanbetaling gedaan, maar niet geleverd gekregen?
Een kleine blik op dit forum geeft alleen al honderden mensen die dit met "ja" kunnen beantwoorden 😉 Zoeken jullie iets specifieks?