Eigenaar telefoondiscounter.nl aangehouden voor oplichting van honderden klanten

22-08-26-telefoondiscounter-iphone-refurbished-arrestatie-politie-aangifte.jpg

De eigenaar van telefoondiscounter.nl is op 24 augustus aangehouden door de politie op verdenking van online oplichting. In maart 2022 besteedde Radar aandacht aan de webshop, waar klanten smartphones bestelden die nooit werden geleverd. Volgens de politie gaat het mogelijk om meer dan driehonderd klanten. 

De politie schrijft dat het onderzoek begon nadat het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) een melding deed. De eigenaar van telefoondiscounter.nl, een 27-jarige man uit Vleuten, zou al langere tijd mensen oplichten via zijn webshop. Na onderzoek vroeg de politie aan de man om zich te melden op het politiebureau. Dat deed hij, en hij is op 24 augustus aangehouden. Hij zit nu vast voor verhoor. 

Klachten over telefoondiscounter.nl

In februari 2022 ontving Radar twintig klachten over telefoondiscounter.nl. Verslaggever Fons ging langs bij Ilonka, die een telefoon had besteld voor zevenhonderd euro en die nooit had ontvangen. Toen hij een reactie van het bedrijf probeerde te krijgen, kwam Fons erachter dat het bijna failliet was. Het Openbaar Ministerie startte in april 2022 een strafrechtelijk onderzoek naar telefoondiscounter.nl. In juni beval het OM dat de website uit de lucht werd gehaald. 

Bron: Politie