Elly's Choice wordt Bookchoice, wat nu?

bookchoice-screenshot-780.jpg

'Je krijgt voortaan 8 boeken in plaats van 10 en oh ja, je mag ook niet meer kiezen' schrijft klant Barbara op de Facebookpagina van Bookchoice - voorheen Elly's Choice. Wat is er aan de hand?

Met een Elly's Choice-abonnement kon je tien e-books per maand downloaden voor een paar euro. Je had de keuze tussen drie categorieën. Sinds deze maand heet het bedrijf Bookchoice, en krijgen alle abonnees een door de redactie geselecteerd aanbod van acht e-books - inclusief het bijbehorende audioboek.

Op de Facebookpagina van Bookchoice blijkt dat niet iedereen blij is met het nieuwe abonnement. Leden zeggen geen bericht te hebben ontvangen over de veranderingen, klagen dat ze niet meer kunnen kiezen en dat ze voor dezelfde prijs geen tien, maar acht boeken ontvangen.

'Voel me toch wat bekocht'

Zo schrijft Annelies: 'Ongeacht het feit dat 2,99 euro voor acht e-books/luisterboeken nog steeds geen geld is, voel ik me toch wat bekocht. Amper een maand geleden sloot ik een abonnement af voor een jaar, met het idee dat ik iedere maand tien e-books zou krijgen, met keuzepakket Vrouw. Nu krijg ik er zonder verwittiging nog maar acht, die ik niet eens zelf kan kiezen. Het was wel zo netjes geweest om bestaande abonnees de keuze te geven.'

Waarom deze wijzigingen?

Radar sprak met Bookchoice, en die laat weten de keuzes te hebben gemaakt na een enquête onder leden. Daaruit bleek volgens het bedrijf dat tien boeken eigenlijk 'niet bij te houden was' en dat er vraag was naar audioboeken. Bovendien bleek negentig procent van de leden voor dezelfde categorie te kiezen: vrouw en algemeen.

Meer betalen?

Bestaande abonnees blijven 2,99 euro per maand betalen, voor nieuwe leden wordt dit maandelijks een euro meer. Wie al lid is, maar geen gebruik wil maken van het nieuwe abonnement, kan het lidmaatschap per direct stopzetten. Leden die - zoals Annelies - een jaar vooruit betalen kunnen het geld van de resterende maanden terug krijgen. Deze verzoeken kunnen klanten sturen naar info(at)bookchoice.com (vervang de (at) voor een @).

Het bedrijf heeft veertigduizend leden en heeft na de wijzigingen 'enkele tientallen' afmeldingen gehad.