Evides gaat waterleidingnet Vlaardingen doorspoelen met chloor

evides-water-reinigen-091117.jpg

Waterbedrijf Evides gaat het waterleidingnet in Vlaardingen doorspoelen met een kleine dosering chloor. Daar begint het bedrijf donderdag eind van de middag mee. Met het chloor wordt de E.Coli-bacterie die woensdag in de waterleiding werd aangetroffen onschadelijk gemaakt.

Evides adviseerde woensdag alle 70.000 inwoners drie dagen lang het kraanwater drie minuten te koken alvorens het drinken of er eten mee bereiden. Ook na de ingreep met chloor blijft dat advies van kracht.

Nieuwe metingen door Evides hebben aangetoond dat de E.coli-bacterie nog in het kraanwater aanwezig is. 'Het schoonspoelen van de leidingen met chloor is een snelle en effectieve manier om de aangetroffen bacterie aan te pakken. Door de chloortoevoeging gaat het kraanwater in Vlaardingen anders ruiken en smaken. Bovendien kan het kraanwater een bruine kleur krijgen.'

Maatregelen tegen verdere verspreiding

Het waterbedrijf gaat in Vlaardingen brandkranen openzetten. Die veroorzaken een hoger waterverbruik en daardoor voor een snellere desinfectie. Evides heeft ook maatregelen genomen om verdere verspreiding in de omgeving van Vlaardingen te voorkomen.

E.colibacteriën zijn over het algemeen onschuldig en komen voor in de darmen van iedereen. Maar bepaalde varianten kunnen darmklachten en- infecties veroorzaken.

Bron: ANP