background branding

Nog steeds poepbacterie in drinkwater Vlaardingen, advies blijft om water te koken

vlaardingen-drinkwater-koken-171112.jpg

De 'poepbacterie' E.coli is nog niet voor de volle 100 procent verdwenen uit het kraanwater in Vlaardingen. Het advies om het water drie minuten te koken voorafgaande aan consumptie blijft daarom nog tot en met maandag van kracht. Waterleidingbedrijf Evides zei zondagavond genoodzaakt te zijn het zekere voor het onzekere te nemen.

In het weekend zijn diverse meetseries gedaan en geanalyseerd. Alle meetresultaten moeten aantonen dat de E.coli-bacterie is verdwenen. Het waterbedrijf heeft op basis van de resultaten van de snelle meting nog geen eenduidig beeld.

'Daarom wachten wij op de meetresultaten van een langdurige kweekmethode. Deze methode zet de bacterie op kweek en kijkt of deze nog aanwezig én actief is. Deze resultaten verwachten wij maandagmiddag', meldt Evides. Het advies om het water te koken geldt voor heel Vlaardingen en twintig adressen in de Zuidbuurt in Maassluis.

Run op flessen drinkwater

Woensdag werd de E.coli-bacterie aangetroffen in het Vlaardingse leidingwater. Daarop ontstond een run op flessen drinkwater en moesten de supermarkten extra voorraden aanvoeren. De besmetting is waarschijnlijk veroorzaakt door werkzaamheden aan het drinkwaterleidingnet. Evides doet nauwgezet onderzoek naar de oorzaak van de besmetting.

Ontsmetten met chloor

Bron: ANP