Facebook bewaart niet-geplaatste webcamvideo's van gebruikers

facebook-webcam-beelden-180329.jpg

Facebook heeft video's bewaard van gebruikers die de beelden via de website hebben opgenomen, maar niet op hun tijdlijn hadden geplaatst. Dit heeft een woordvoerder van het sociale netwerk bevestigd tegenover New York Magazine.

Gebruikers zijn oude video's, die ze niet hadden opgeslagen, tegengekomen toen ze hun persoonlijke Facebook-archief hebben gedownload. Zo vond een gebruiker een video van haarzelf waarin zij haar gebit aan het controleren was.

Vermoedelijk gaat het om video's die zijn opgenomen met een oude functionaliteit van Facebook. Hierbij kon je als gebruiker op de Facebook-site een video opnemen met je webcam. Als je klaar was met filmen, kreeg je een preview te zijn en kon je beslissen of je video wilde publiceren of verwijderen.

Het gevonden videomateriaal zijn video's waarbij de gebruiker op 'verwijderen' heeft geklikt. Een woordvoerder van Facebook heeft laten weten dat ze gaan uitzoeken of deze niet-geplaatste video's standaard worden opgeslagen.

Wat weet Facebook van jou?

Radar besteedde afgelopen zaterdag in de radio-uitzending aandacht aan de dataverzameling van Facebook. In de uitzending kwam ook aan bod hoe je als gebruiker een archief kan downloaden waarin je kunt zien welke gegevens het sociale netwerk van jou heeft opgeslagen.Stappenplan: Download je Facebook-gegevens

Facebook verzamelde ook bel- en sms-informatie

Eerder deze week kwam Facebook ook al onder vuur te liggen vanwege gegevens die het netwerk had verzameld. Het Amerikaanse bedrijf heeft jarenlang de bel- en sms-geschiedenis van Android-gebruikers opgeslagen.

Bron: New York Magazine