Facebook komt met datingservice

facebook-datingservice-01052019.jpg

Techbedrijf Facebook komt met een reeks verbeteringen en updates voor onder meer de website en de mobiele app. Dat deed het bedrijf op de eerste dag van de jaarlijkse F8-conferentie, waar het ontwikkelaars, techneuten en andere geïnteresseerden bijpraat. Het is Facebook er alles aan gelegen gebruikers aan zich te binden en het vertrouwen te herstellen na recente problemen met onder meer de privacy en veiligheid.

Onderdeel van de updates is dat Facebook-gebruikers makkelijker contact kunnen leggen met mensen met gelijke interesses of hobby's. De toename van zogeheten Facebook-groepen maakt dat het bedrijf ook extra aandacht heeft voor het aanpakken van hackers, spammers en andere partijen die Facebook willen misbruiken voor het verspreiden van nepnieuws en verkeerde informatie en theorieën.

Grootste serie updates ooit

Verder komt Facebook in verschillende landen met een datingservice en wordt het voor leden gemakkelijker om evenementen en gebeurtenissen in de buurt te ontdekken. Volgens kenners is sprake van de grootste serie updates door Facebook in het bestaan van het bedrijf.

Geheime liefdes op Facebook

In een nieuwe functie genaamd 'Secret Crush' kun je de persoon (of personen) op wie je een oogje hebt, toevoegen aan een lijst. Als diegene zich ook heeft aangemeld bij Facebook Dating, krijgt hij / zij een notificatie van deze toevoeging, maar nog zónder vermelding van jouw naam. Is de interesse wederzijds en heeft die persoon jou ook toegevoegd als 'secret crush'? Dan maakt Facebook Dating dit aan jullie allebei bekend en kunnen jullie verder chatten.

Bron: ANP / Facebook