Fortnite is terug met Chapter 2-update

Fortnite_15102019.jpg

Spelers van Fortnite kunnen hun hart weer ophalen: de populaire game is weer te spelen. De Chapter 2-update voor Fortnite introduceert een compleet nieuw eiland waarop spelers het tegen elkaar kunnen opnemen.

De update komt nadat de servers van Fortnite sinds zondagavond offline waren. Spelers kregen toen bij het opstarten van de game een zwart gat te zien. Er waren toen al geruchten en vermoedens dat een nieuw seizoen in aantocht was. 

In een nieuwe trailer van de game is te zien hoe het zwarte gat verdwijnt en het nieuwe eiland wordt onthuld.

Battle royale

Fortnite is een zogeheten 'battleroyalegame'. In zo’n spel nemen tientallen spelers het tegen elkaar op met wapens, voertuigen en andere middelen totdat één speler (of een team van spelers) als winnaar overblijft. De titel is beschikbaar voor iOS, Android, macOS, PlayStation 4, Windows, Xbox One en Switch. Veel kinderen spelen het spel, dat volgens beoordelingsinstantie PEGI geschikt is voor spelers vanaf 12 jaar.

Bekijk meer uitleg in onze video over dit spel:

De game wordt gespeeld in seizoenen, die steeds ongeveer tien weken duren. Seizoen tien eindige op zes oktober. Met deze nieuwste, grote update begint alles weer vanaf seizoen 1.

Groot updatebestand

De update voor de pc-versie van het spel heeft een bestandsgrootte van 16 gigabyte. Die van Playstation 4 telt 9 gigabyte terwijl op smartphones 192 MB nodig is. 

De update voor Fortnite is dinsdagochtend uitgebracht en rond het middaguur was de game weer te spelen.

Kijktip: In video's van AVROTROS Zappsport helpen bekende YouTubers kinderen om beter te worden in het spelen van Fortnite.

Bron: RTL Nieuws / Tweakers / Zappsport