Foto-app Instagram lanceert nieuwe functie

instagram.jpg

Instagram lanceerde dinsdag een uitbreiding, genaamd 'Instagram Stories'. Dit is een nieuwe functie waarbij gedeelde foto’s na 24 uur vanzelf weer verdwijnen.

De functie lijkt te zijn afgekeken van de populaire app Snapchat, waarbij 'stories' ook foto’s zijn die na 24 uur weer verdwijnen. Kevin Systrom, de CEO van Instagram, geeft in een interview zelfs toe dat het oorspronkelijke idee afkomstig is van Snapchat.

Snapchat spreekt vooral jongeren aan en is, met meer dan 150 miljoen dagelijkse gebruikers, groter dan Twitter. Het in 2012 door Facebook gekochte Instagram probeert het succes van Snapchat te evenaren.

Hoe werkt het?

Als je meerdere foto’s op een dag plaatst kan je ervoor kiezen om ze op te slaan als één verhaal. De foto’s worden dan achter elkaar afgespeeld in een slideshow. Bovenin verschijnen de 'stories' van je belangrijkste volgers. Wanneer ze een nieuwe foto uploaden verschijnt er een paars randje om hun profielfoto.

De functie is vooral handig voor bedrijven en merken, die zo meerdere foto’s op een dag kunnen plaatsen zonder dat de tijdlijn van hun volgers overspoeld wordt. Daarnaast hoopt Kevin Systrom dat de functie meer mogelijk maakt voor alle gebruikers: 'Het vluchtige aspect ervan maakt het makkelijker om iets te delen, zonder dat het permanent deel gaat uitmaken van je profiel.'

Om deze functie te gebruiken moet je de laatste versie van Instagram installeren (Versie 9.0.1.).

Wil je graag eens Instagram proberen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Radar geeft hier tips.

Je kunt Radar ook volgen via Instagram.

En dit is hoe Instagram hun nieuwe functie uitlegt:

Bron: NOS / Tweakers / Instagram