Fragment: Onverklaarbaar hoge energierekening Eneco

In de uitzending van maandag 9 oktober 2023 onderzoek verslaggever Fons Hendriks waarom bewoners van een appartementencomplex in Rotterdam onverklaarbaar hoge energierekeningen ontvangen van Eneco. 

Enorme energierekeningen

Bewoners van een appartementencomplex in Rotterdam worden geconfronteerd met onverklaarbaar hoge energierekeningen van Eneco. Zelfs voor appartementen met een oppervlakte van 55 m² zijn de maandelijkse kosten opgelopen tot wel 600 euro, met duizenden euro's aan extra bijbetalingen.

Wanneer de bewoners contact opnemen met de klantenservice, krijgen ze steevast te horen: 'U weet toch dat de energieprijzen zijn gestegen?' Maar klopt deze verklaring wel? Fons gaat op onderzoek uit.

Van het kastje naar de muur

Online lichten we het verhaal van deze bewoners nogmaals voor je uit. Ze geven aan dat het probleem al jaren speelt, maar worden door de klantenservice van Eneco van het kastje naar de muur gestuurd. 

Reactie Eneco

Een woordvoerder van Eneco heeft Radar laten weten dat er inderdaad een fout is opgetreden, waardoor bewoners gedurende vijfeneenhalf jaar te veel hebben betaald voor hun warmte. Dit vanwege onjuiste schattingen van hun verbruik. De volledige reactie lees je hier