Fragment: Problemen bij Refurbished.nl nog steeds niet opgelost

Presentator Fons Hendriks is al twee keer langs geweest bij de eigenaar van Refurbised.nl. Radar krijgt namelijk al maanden klachten over de webshop en er wordt telkens beterschap beloofd. Zijn de problemen dan nu eindelijk opgelost?

In België is de webshop offline

En de problemen bij Refurbished.nl zijn nog steeds niet opgelost. Maandenlang ontvangt Radar al klachten over de webwinkel. Geen telefoon geleverd, geen geld retour of een beschadigd artikel ontvangen. De eigenaar belooft ook al maanden beterschap, maar volgens de gedupeerden die zich bij Radar meldden worden die niet opgelost.

De Belgische autoriteiten haalden de webshop zelfs offline. Ook in Nederland doet de politie onderzoek. Hoe verklaart Refurbished.nl zelf de situatie?

Kort geding aangespannen tegen Refurbished.nl

Bovendien heeft de eigenaar van het pand van Refurbished.nl een kort gedicht aangespannen vanwege een huurachterstand. Hier lees je er alles over: 

Update

Testaankoop raadt bestellen bij Refurbished.be af

Ook de klachten over de Belgische tak van Refurbished (Refurbished.be) blijven zich opstapelen. Testaankoop raadt daarom af te bestellen op de website. Ook hebben zij stappen ondernomen tegen het bedrijf. 

Alleen al over de maand januari kreeg Testaankoop maar liefst 71 klachten binnen over Refurbished.be. Klanten klagen over een onbereikbare klantenservice, te late of uitgebleven levering en het uitblijven van terugbetaling bij annulering. 

Testaankoop heeft de Economische Inspectie op de hoogte gebracht van de klachten over het bedrijf en verzocht de klachten te melden aan de Nederlandse Consumentenbond. Testaankoop schrijft in hun persbericht dat het voor hen duidelijk is geworden dat er autoriteiten tussen moeten komen om de website te blokkeren, zo wordt verdere schade voorkomen. 

Update

Ook Consumentenbond raad bestellen bij Refurbished.nl af

Vanwege de aanhoudende stroom klachten, had de Consumentenbond van Refurbished.nl geëist dat het de verkoop van producten zou staken totdat alle achterstanden in leveringen en terugbetalingen zouden zijn weggewerkt en de problemen met de bereikbaarheid van de klantenservice zijn opgelost. Aan dit ultimatum heeft het bedrijf geen gehoor gegeven. 

Vandaar dat de Consumentenbond nu waarschuwt om niet meer bij webwinkel Refurbished.nl te bestellen. 

Meer over