Kort geding aangespannen tegen Refurbished.nl

Kort Geding

In de uitzending van maandag 5 februari 2024 besteden we weer aandacht aan de problemen bij Refurbished.nl. Radar krijgt al maandenlang klachten die maar niet opgelost worden. En dat niet alleen: de eigenaar van het pand van Refurbished.nl heeft een kort geding aangespannen vanwege een huurachterstand. 

Refurbished.nl moet binnen 7 dagen het pand ontruimen

Refurbished.nl heeft sinds september 2023 de huur van het pand niet betaald waardoor de huurachterstand is opgelopen tot bijna 20.000 euro. 

De kantonrechter heeft dan ook geoordeeld dat Refurbished.nl binnen zeven dagen na  het vonnis het pand moeten ontruimen. Bovendien wordt Refurbished.nl veroordeeld tot de betaling van de huurachterstand en contractuele boetes tot en met januari 2024, de wettelijke handelsrente tot en met 4 januari 2023 en de buitenrechtelijke incassokosten. 

Autoriteiten doen onderzoek naar Refurbished.nl

Bovendien heeft de Consumentenbond ons laten weten dat ze Refurbished.nl hebben gesommeerd per direct de verkoop van producten te stoppen, totdat alle achterstanden zijn weggewerkt en de klantenservice naar behoren functioneert.

Ook doen de politie en de Autoriteit Consument en Markt onderzoek naar het bedrijf. 

Bron: uitspraken.rechtspraak.nl/