Geen zin om te strijken? Met deze tips haal je zo de kreuken uit je kleding

shirt_met_kreuken.jpg

Hoewel sommigen het een ontspannende bezigheid vinden, is plezier halen uit strijken niet voor iedereen weggelegd. En dan is het wel zo handig om te kijken naar andere manieren om te zorgen dat er weinig kreuken in je kleding zitten.

Radar heeft vijf goede tips voor je in petto!

Tip 1

Hoewel de was buiten ophangen een lekkere frisse geur geeft, is het voor kreukvrije kleding fijn om de droger te gebruiken. Mocht je kleding hebben die niet direct uit de wasmachine komt en je wil deze droog hebben, doe deze dan kort in de droger met een ijsblokje. Zo ontstaat er alsnog een stoomwerking wat goed werkt om de kreuken eruit te krijgen. Daarna hang je het kledingstuk meteen op aan een hanger voor het beste resultaat.

Tip 2

Douchen moet we allemaal, dus waarom zouden we niet meteen gebruik maken van de voordelen? Als je de gekreukte kleding aan een hanger bij de douche hangt zal de stoom tijdens het douchen ervoor zorgen dat je kledingstuk gladder wordt. Dit werkt natuurlijk alleen bij een warme douche! Tip: zet hier niet speciaal je douche voor aan, dat is slecht voor het milieu én je portemonnee.

Tip 3

Heb je wat kleine kreukels? Dan kan je tip 2 ook toepassen met de waterkoker. Het principe is hetzelfde: hang je kledingstuk boven de waterkoker op het moment dat je deze gebruikt voor bijvoorbeeld een kop thee of water voor de pasta.

Tip 4

Hoewel je hiervoor iets meer ‘moeite’ moet doen, is het gebruik van een föhn voor het strijken van kleding alsnog meer tijdsbesparend dan strijken. Spuit je kleding wat nat op de plek waar de kreuk zitten en föhnen maar! Je zult zien dat het resultaat glad, snel en effectief is.

Tip 5

Voor deze methode zul je iets meer geduld moeten opbrengen, maar heeft als voordeel dat het erg simpel toe te passen is. Druk of trek de kreuken plat en leg er een zwaar voorwerp op. Laat dit zware voorwerp tenminste een uur rusten op het shirt. Tip: bekijk wel of dit voorwerp schoon is, zodat het geen vlekken achterlaat op het kledingstuk.

Bron: Bazaar