background branding

Gegevens WhatsApp-gebruikers met Facebook gedeeld

Maak je gebruik van WhatsApp én Facebook? De gegevens van beide diensten worden nu met elkaar gedeeld. Dat maakte Facebook afgelopen week bekend.

'We delen je gegevens binnen de groep bedrijven die onderdeel zijn van Facebook', staat in het vernieuwde gegevensbeleid. Dat betekent dat niet alleen informatie van WhatsApp-gebruikers maar ook van Instagram-accounts met Facebook wordt geïntegreerd.Fraude sneller op het spoor

Facebook kan de berichten die verstuurd worden via WhatsApp niet lezen, maar WhatsApp en Instagram kunnen wel toegang krijgen tot informatie die Facebook heeft verzameld.

Facebook zegt dat het bedrijf informatie deelt om zo fraude eerder op te kunnen sporen. De nieuwe voorwaarden moeten bovendien het gebruik van de diensten makkelijker maken: 'Als je geen toegang meer hebt tot je Instagram-account omdat je je wachtwoord niet meer weet, kun je je Facebook-gegevens gebruiken om je wachtwoord te herstellen.'Onduidelijk

Het lijkt alsof Facebook gebruikers meer inzicht geeft in hoe het bedrijf werkt, maar ondertussen wordt niet duidelijk wat er met die informatie wordt gedaan, vindt burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom. 'Gebruikers willen precies weten wat er wordt gedeeld en hoe ze dat kunnen voorkomen'.

Ruim de helft (54%) van de WhatsApp-gebruikers maakt zich zorgen om zijn persoonlijke gegevens nu deze in handen komen van Facebook. Dit blijkt uit een eerder onderzoek van Radar onder bijna 52.000 consumenten.

Bron: Radar / NOS op 3