'Genoeg keuze in bestellen maaltijden'

bezorgmaaltijd.jpg

Consumenten en restaurants hebben voldoende keuze voor het laten bezorgen of afhalen van maaltijden. Dat constateert toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) na een vooronderzoek naar een voorwaarde die Thuisbezorgd.nl stelt aan restaurants.

De maaltijdbesteldienst van het beursgenoteerde Takeaway.com wil dat restaurants dezelfde prijzen gebruiken op hun eigen website én de site van Thuisbezorgd. Die 'gelijke-prijsgarantie' zou slecht kunnen zijn met het oog op de concurrentie in de markt, maar dat blijkt niet het geval. De voorwaarde levert volgens de mededingingswaakhond momenteel geen nadelige effecten op voor consumenten. Daarom is er volgens de ACM geen aanleiding om nader onderzoek te doen.

In het restaurant kiezen

Wie graag een maaltijd wil bestellen, kan daarvoor niet alleen terecht bij Thuisbezorgd.nl, maar ook bij tal van andere websites zoals Hungry.nl of Sneleten.nl. Ook is het mogelijk om in het restaurant zelf of telefonisch een maaltijd uit te kiezen, bijvoorbeeld bij een pizzeria of snackbar in de buurt.

Bron: ANP