Eten voor ouderen kan veel beter

De maaltijd-aan-huis voor ouderen is niet vies, maar ook niet erg smakelijk. Dat blijkt uit de eerste Tafeltje-dek-je Test van dagblad Trouw en ouderenplatform Alleszelf.nl.

Een smaakpanel beoordeelde diepvriesmenu's van zes landelijke maaltijdservices met gemiddeld een 6,55. Het bijbehorende commentaar was negatiever: de panelleden vonden de bloemkool 'papperig' en de gebakken aardappelen 'zompig'.

Kwaliteit eten neemt af

Chefkok Pierre Wind noemt de resultaten verontrustend. Volgens hem zal een stijgend aantal mensen aangewezen zijn op thuisbezorgd eten, omdat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen. Als de massa groeit, neemt de kwaliteit af: de dikke zes wordt een magere zes of minder, vreest Wind. 'Je zakt door de grens van oké en niet-oké.' De chefkok vindt dat het veel beter kan. 'We moeten er met z'n allen iets aan doen. Nú.'

Bron: ANP MediaWatch / Trouw