Giel Beelens kruidenpreparaat Shambala gekocht? Je kan je geld terugeisen!

17012021 shambala.png

Kopers van Giel Beelens kruidenpreparaat Shambala kunnen hun geld terugeisen bij de verkoper. Het product kan schade toebrengen aan de gezondheid en voldoet daarmee niet aan de eisen die een consument mag stellen aan het middel.

In oktober bracht Radar Shambala onder de aandacht. Meerdere farmacologen stelden destijds al dat het een gevaarlijke werking zou hebben op de gezondheid. Componenten van het middel zouden vergelijkbaar zijn met een antidepressivum. Je kunt de uitzending hier terugkijken:

Je 'innerlijke guru' vinden met kruidenmiddel van Giel Beelen? | Radar Checkt!

'Hallucinaties en verlamming'

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bevestigde dit vorige week. Gebruikers kunnen bij hogere doseringen van de aangetroffen stoffen (harmine, harmaline en tetrahydroharmine) last krijgen van misselijkheid, braken en ernstige effecten zoals hallucinaties, coördinatiestoornissen, verstoord zicht en verlamming. 'Het kan zelfs bij eenmalig gebruik leiden tot: pupilverwijding, speekselvorming of een lage bloeddruk', aldus de NVWA.

Voorbeeldbrief geld terugvragen

Op grond van de wet heb je als consument recht op een deugdelijk product. Mocht je het product gekocht hebben, dan kun je bij de verkopende partij je geld terugvragen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van deze voorbeeldbrief van advocaat Caspar Janssens.

De NVWA waarschuwt overigens Shambala niet te gebruiken als je het al in je bezit hebt. Mocht je het product gebruikt hebben en bijwerkingen ervaren, raadpleeg dan een arts.