background branding

'Google maakt eigen prijsvergelijker Shopping onafhankelijk'

deadline-google-shopping-270917.jpg

Google gaat zijn prijsvergelijker op eigen benen zetten om tegemoet te komen aan de eis van Brussel om het benadelen van rivalen van de internetgigant bij het zoeken naar diensten en producten te stoppen. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

Google kreeg in juni een recordboete van 2,42 miljard euro van de Europese Commissie als straf voor het misbruiken van zijn zoekmachine. Wie de zoekmachine van Google gebruikt om producten te zoeken in webwinkels, krijgt als eerste de resultaten gepresenteerd van de eigen prijsvergelijker Google Shopping. Daarmee misbruikt het bedrijf volgens Brussel zijn sterke marktpositie om concurrerende diensten te benadelen.

Strenge deadline

Er ligt een deadline voor komende donderdag om dit aan te passen. Anders kan de commissie per dag dat niet aan die eis wordt voldaan een extra boete van 5 procent van de dagomzet opleggen. Door de ingreep van Google moeten andere prijsvergelijkingssites nu wel beter de concurrentie aan kunnen gaan met Google Shopping.

Bron: ANP