background branding

Gooi je theezakje nooit meer weg: bemest je tuin of verdrijf muizen

300322 theezakjes site.jpg

Of je nou één of vier kopjes thee zet van een theezakje, wanneer je geen zin meer hebt in thee is de kans groot dat het zakje alsnog de prullenbak in gaat. Maar wist je dat de gebruikte theezakjes voor veel andere doeleinden ingezet kunnen worden?

Radar deelt de beste tips:

1. Geef je planten een nieuwe boost

Gebruikte thee kan op meerdere manieren in je tuin of bij je gepotte planten gebruikt worden. Zo kun je de inhoud van de zakjes thee als mest gebruiken, omdat de voedingsstoffen uit de zakjes in de grond trekken en je planten dit als voeding op kunnen nemen. Daarnaast kun je ook de thee nog een laatste keer laten trekken en daarna dit water aan je groene vrienden voeren; dit werkt namelijk schimmelinfecties tegen!

2. Neutraliseer vervelende geurtjes

Thee werkt daarnaast als een natuurlijke neutralisator. Wanneer je een theezakje na gebruik openmaakt en de blaadjes even goed laat drogen, kun je deze daarna bijvoorbeeld in de kattenbak strooien of onderin de vuilnisbak om nare geurtjes te neutraliseren. 

Daarnaast zou het ook goed werken om de blaadjes over het tapijt te strooien en het erna te stofzuigen, voor een frisse geur. Hier hebben we alleen geen eigen ervaring mee, dus wees voorzichtig!

3. Kom tot rust in een theebad

Heb je genoten van een lekkere kruidenthee of bijvoorbeeld een kamillethee? Je kunt hiermee ook extra geur toevoegen aan een warm bad door de zakjes in het water te hangen. Daarnaast kun je de zakjes ook gewoon open scheuren en de verse thee in het water laten drijven. De antioxidanten die in theebladeren zitten, zijn ook nog eens goed voor je huid!

4. Verdrijf muizen uit je huis

Muizen blijken de geur van thee erg vies te vinden, en blijven er dan ook liever van weg. Zorg er dus voor dat je gebruikte theezakjes goed opdroogt en daarna in je keuken- en voorraadkasten weglegt. Op die manier blijft jouw eten veilig bewaard, zonder dat muizen de verpakking open knabbelen. 

5. Verkoel en kalmeer je huid

Of het nu gaat om insectenbeten, een verbrande huid door de zon of jeuk door een bepaalde allergie: theezakjes kunnen de jeuk en de prik verminderen door de tannines die erin zitten. Hierdoor kun je de zakjes ook gebruiken wanneer je vermoeid bent en last het van wallen onder je ogen.