background branding

Grensoverschrijdend bellen binnenkort mogelijk tussen Nederland en Duitsland

vodafone-grens-duitsland-15-07-2019.jpg

Binnen afzienbare tijd moet het voor Vodafone-klanten mogelijk zijn om bellend de Duitse grens over te steken zonder dat de verbinding met de provider verbreekt. Vodafone noemt dit een internationale ‘hand-over’. Het werkt inmiddels al in enkele grensregio’s.

In de regio Limburg bij Aken, Roermond en Kerkrade is het volgens Vodafone al mogelijk om de grens over te gaan zonder dat de verbinding verbreekt. Over enkele weken is het de bedoeling dat dit mogelijk is over de gehele grensstreek met Duitsland.

België

Op termijn moet dit ook gebeuren met het grensgebied van België. Vodafone meldt dat hier plannen voor zijn, maar het is nog niet bekend over welke termijn het gaat.

Automatisch

De internationale hand-over werkt via 2g en 3g. Wanneer je via 4g belt, moet Vodafone bij het oversteken van de grens de verbinding nog opnieuw opzetten. Volgens Vodafone wordt het 4g-signaal bij de grensovergang op veel plaatsen automatisch omgezet naar een 2g- of 3g-signaal, zodat de verbinding niet wordt verbroken.

Geen extra kosten

Aan de hand-over zijn geen extra kosten verbonden. Voor bellers die vanuit Nederland de grens oversteken, verschijnt het gesprek gewoon als een binnenlands telefoontje op de rekening. Omgekeerd werkt hetzelfde: wanneer je bellend van Duitsland naar Nederland gaat, zie je het gesprek als roaming op de rekening.

Bron: Tweakers