background branding

Grote aanbetaling maar geen nieuwe tuin: hovenier maakt er een potje van

‘Wij helpen u graag met het realiseren van uw droomtuin’. Althans, dat is de belofte die hovenier Van Harlingen doet aan zijn klanten. Met flinke aanbetalingen van soms wel 15.000 euro zou de zandbak omgetoverd worden tot een paradijs. 
 

Maar niets is minder waar bij hovenier Van Harlingen. Mooie plannen worden gemaakt, flinke aanbetalingen van duizenden euro’s worden gedaan, maar de beloofde droomtuinen worden niet opgeleverd. Klanten worden om de tuin geleid en blijven achter met een tuin die allesbehalve af is.

Klanten vragen geld terug

En wat doe je dan als klant? Juist, je vraagt je geld terug. Meerdere gedupeerden nemen een advocaat in de arm en dagvaardingen volgen, maar volledige terugbetalingen? Daar kunnen ze naar fluiten. Zien ze hun geld nog terug? Fons gaat er achteraan.

Waar vind je een betrouwbare hovenier?

Wie op zoek is naar een betrouwbare hovenier, kan terecht bij VHG. Dat is al meer dan 100 jaar de branchevereniging voor ondernemers in het groen zoals hoveniers, groenvoorzieners, interieurbeplanters, dak- en gevelbegroening en boomspecialisten. Mochten mensen dus zeker willen weten of zij een goede hovenier in de arm nemen, dan kunnen ze kijken op de website van de organisatie.

Leden van de vereniging passen - na aanvang van het lidmaatschap - de Algemene Consumentenvoorwaarden van VHG toe bij particuliere opdrachten waarin ook een geschillen- en nakomingsgarantieregeling is opgenomen. De Algemene Voorwaarden zijn tot stand zijn gekomen in overleg met de Consumentenbond.