background branding

Grote aantallen onbezorgde pakketjes door staking PostNL

Boze chauffeurs van PostNL hebben woensdag hun staking in Amsterdam uitgebreid naar twee andere distributiecentra, in Katwijk en Amsterdam-Noord. Dat heeft een woordvoerder van PostNL laten weten.

Dinsdag legden ongeveer 80 chauffeurs van het postbedrijf in Amsterdam, het grootste distributiecentrum in Nederland, het werk al neer. De zelfstandige ondernemers zijn het niet eens met onder meer de nieuwe tarieven die het postbedrijf hun wil bieden voor de bezorging van pakketten. 'Ook in Katwijk en Amsterdam-Noord weigeren tientallen chauffeurs te rijden', vertelt de woordvoerder.

PostNL gaat woensdag opnieuw in gesprek met de chauffeurs over de tarieven en routes. 'We zullen ons maximaal inzetten om dit zo snel mogelijk op te lossen', aldus de zegsman.

Door de werkonderbreking bleven er dinsdag ongeveer 20.000 pakketten liggen. Het is nog onbekend hoe groot de achterstand inmiddels is.

Door de opkomst van het winkelen via internet bezorgt PostNL steeds meer pakjes. Volgens het bedrijf is het logisch dat het tarief per pakje dan daalt en wordt aan de chauffeurs nog altijd een prijs geboden waarmee ze een behoorlijke omzet kunnen maken. Maar daar zijn de chauffeurs het niet mee eens.

Bron: ANP