background branding

PostNL installeert pakketautomaten op grote stations

24 uur per dag, 7 dagen per week bij je bestelde pakket kunnen: binnenkort kan dit via de pakketautomaten van PostNL. Na een geslaagde test plaatst het bedrijf automaten op 8 grote NS-stations.

PostNL is eind oktober gestart met de installatie van de pakketkautomaten op Amsterdam Centaal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Schiphol Plaza, Breda en Leiden. Deze werken echter nog niet. Op Almere Centrum staat al langer een (werkende) automaat. Hiermee werd de dienst gestest, met een positieve uitkomst als gevolg.

Techniek en contracten

PostNL had de pakketautomaten graag deze week in gebruik genomen, vlak voor Sinterklaas. Dit is echter niet gelukt. De apparaten zijn technisch nog niet klaar voor gebruik, en ook de contracten met de grote webwinkels wachten nog op de definitieve handtekeningen.

PostNL hoopt de eerste pakketautomaten wel dit jaar operationeel te hebben. Eindhoven en Breda maken daar zoals het er nu voorstaat de meeste kans op, Rotterdam en Schiphol staan laatste in de rij.

Hoe werkt het?

Je maakt gebruik van een pakketautomaat door bij bestelling direct de pakketautomaat als leveringsadres aan te geven, of na bestelling je verzending via mijnpakket.nl te heradresseren naar de automaat. Wanneer het pakket klaarligt, ontvang je een sms met een unieke openingscode, waarmee je het pakket kunt afhalen. Dit moet je echter wel binnen 3 dagen doen, anders wordt het pakket overgebracht naar een Postkantoor of Pakketpunt in de buurt.

Ervaringen

Lees meer over de ervaringen met en verwachtingen van pakketkluizen in de resultaten van het Radar Testpanel-onderzoek over pakketbezorging.