background branding

PostNL verder met pakketbezorging op zondag

PostNL gaat na een proefperiode van drie maanden door met de pakketbezorging op zondag. Dit liet een woordvoerster donderdag weten.

Het postbedrijf begon eind augustus met de proef in samenwerking met de webwinkels Coolblue en Bas Group van Mycom, iCentre en Dixons. Onlineshoppers in Nederland en Vlaanderen kunnen hun bestellingen op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur ontvangen.

Eerste op Europees vasteland

De landelijke bezorging op zondagen door PostNL in Nederland is volgens het postbedrijf de eerste op het Europese vasteland. De dienst ontwikkelt zich intussen gestaag, aldus de woordvoerster. 'We zien dat het aantal bestelde pakjes toeneemt. Er is duidelijk behoefte aan bezorging op zondag.'

Volgens PostNL bestaat er ook bij andere webshops interesse in bezorging op zondag. Vanaf het tweede kwartaal van 2015 verwacht het postbedrijf nieuwe klanten te kunnen toevoegen voor deze dienst.

Verdeeld

Deze zomer vroeg Radar Testpanelleden naar hun mening. Deze waren erg verdeeld, bleek uit de poll. Ruim 6.000 mensen vulden de vraag in. Daarvan vindt iets meer dan de helft (53%) het gemakkelijk en is voor. Net wat minder dan de helft (47%) vindt het vervelend, want: zondag is een rustdag.

Ook de reacties op onze Facebookpagina zijn wisselend. Meneer Görtz zegt: 'In de huidige 24/7 economie vind ik dat wel handig.' Mevrouw Roelfsema Smink betreurt de ontwikkeling juist: 'Te belachelijk voor woorden. Waar is nog respect voor de zondag. Is toch een rustdag?'

Bron: ANP / Radar