background branding

PostNL begint test pakketbezorging op zondag

PostNL begint een test met bezorging van pakketten op zondag. De dienst is ontwikkeld in samenwerking met Coolblue, die de dienst als eerste webwinkel aanbiedt.

Onlineshoppers in Nederland en Vlaanderen kunnen hun bestellingen op zondag tussen 12 en 18 uur ontvangen. PostNL en Coolblue maakten dit woensdag bekend.

De landelijke bezorging op zondagen door PostNL in Nederland is volgens het postbedrijf de eerste op het Europese vasteland. Eerder introduceerde PostNL al bezorging in de avond en de optie om onlinebestellingen extra vroeg op te halen. Met de nieuwste uitbreiding bezorgt PostNL als eerste pakketbezorger 7 dagen in de week pakketten bij consumenten.

Vanaf 25 augustus kunnen klanten van Coolblue voor het eerst kiezen voor de dienst. De eerste pakketten zullen op zondag 31 augustus door PostNL worden bezorgd.

In navolging van Coolblue zullen ook de webwinkels MyCom, iCentre en Dixons vanaf september van de dienst van PostNL gebruikmaken. Bij gebleken succes zal de dienst begin 2015 voor alle webwinkels beschikbaar komen.

Bron: ANP