background branding

DHL start met pakketkluizen

Pakketdienst DHL gaat pakketkluizen installeren in Nederland. Waar en hoeveel er worden geplaatst is nog niet bekend, meldt Emerce.

De kluizen worden geïnstalleerd op een centrale plek nabij woonwijken, voor iedereen binnen ongeveer 10 minuten te bereiken. Consumenten kunnen ervoor kiezen om hun webshopbestellingen daar af te laten leveren. Op de weg van of naar huis kunnen zij de pakketten uit de kluis halen en meenemen.

Het grote voordeel van de kluizen is dat je als consument niet thuis hoeft te zijn om een pakket in ontvangst te nemen. Ook ben je met pakketkluizen niet langer afhankelijk van openingstijden: de kluizen worden 7 dagen per week, 24 uur per dag toegankelijk.Pakketkast bij de voordeur

Deze week plaatste DHL in Duitsland al een kleine drieduizend pakketautomaten. Naast deze centrale automaten kunnen Duitsers ook persoonlijke pakketkasten bestellen, voor bij de eigen voordeur. Huishoudens kunnen er pakketten mee ontvangen, maar ook mee versturen. 'De grootste uitvinding sinds de brievenbus', noemt DHL de dienst zelf. De persoonlijke kast is te koop voor 99 euro of te huur voor 1,99 euro per maand.

Bron: Emerce