Haargroeimiddel geeft aanhoudende erectieproblemen

kale-man.jpg

Het medicijn Propecia, dat kaalheid moet tegengaan, heeft een ernstige bijwerking. Het veroorzaakt aanhoudende erectieproblemen.

Urologen waarschuwen daarvoor, woensdag tijdens het Internationale Congres over Vruchtbaarheidsproblemen. Propecia was is in eerste instantie een middel voor mannen met een vergrote prostaat. Toen bleek dat het haaruitval tegen ging, werd het ook een populair middel onder mannen die geen prostaatproblemen hebben. Het medicijn is verkrijgbaar zonder doktersrecept.

Libido verlagend

'Het werkt dus tegen kaalheid, maar je krijgt er seksuele problemen voor in de plaats', geeft Uroloog Gert Dohle aan. Eerder werd bekend gemaakt dat de werkzame stof Finasteride in Propecia libido verlagend werkt. Er blijkt nu dat het medicijn voor aanhoudende erectieproblemen zorgt, ook al is de gebruiker allang gestopt met het gebruiken van het middel.

Uitsluitsel geven

Toekomstige, uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken moeten uitsluitsel geven over de daadwerkelijke bijwerkingen en of deze onomkeerbaar zijn. De Nederlandse Haarstichting adviseert om het gebruik van Propecia goed te overdenken.

Bron: Algemeen Dagblad