'Halve dag school brengt werkende ouders in de problemen'

24042020 kind naar school.jpg

Kinderen halve dagen naar de basisschool laten gaan is geen goed idee. Dat zeggen drie organisaties voor buitenschoolse kinderopvang, waaronder BOinK. Ze betogen dat scholen die kiezen voor halve dagen de kinderopvang en werkende ouders in de problemen brengen.

'Onnodige massale verplaatsingen'

'Het gevolg van deze keus is dat midden op dag de ene helft van de kinderen door hun ouders moet worden opgehaald en de andere helft moet worden gebracht. Dit soort onnodige massale verplaatsingen van een deel van de 1,2 miljoen kinderen en hun ouders is nou precies wat het RIVM probeert te vermijden', zeggen zij. 'Het onnodig gesleep met kinderen midden op de dag is risicovol en vormt een extra belasting voor ouders. Werkende ouders die nu al wekenlang zorg, thuisonderwijs en werk moeten combineren komen hierdoor van de regen in de drup.'

Oproep kabinet

Het kabinet en de PO-raad riepen deze week op om kinderen vanaf 11 mei hele dagen naar school te laten gaan in afwisselende groepen. De opvangorganisaties vinden dat het kabinet hierin steviger stelling moet nemen en aangeven dat halve dagen 'geen optie' is.

Bron: ANP