Heb jij een e-mailadres van XS4ALL? Deze functies verdwijnen per 1 oktober
Gebruik jij een e-mailadres van XS4ALL? Dan is het goed om te weten dat KPN, het moederbedrijf, per 1 oktober stopt met de ondersteuning van bepaalde e-mailfuncties. Lees hier om welke functies het precies gaat.
Techwebsite Tweakers meldt dat de provider dan overstapt op de systemen van KPN. Volgens het bedrijf 'worden de functies weinig gebruikt en worden ze daarom niet opnieuw ontwikkeld voor de systemen van KPN'.
Zeven e-mailmogelijkheden verdwijnen
Het gaat hierbij om deze functies:
- Gebruikers kunnen geen e-mailberichten meer versturen die groter zijn dan 150MB.
- Conceptberichten die groter zijn dan 150MB worden op 1 oktober tevens verwijderd.
- Geen ondersteuning meer voor batched SMTP (bSMTP) voor de xs4all.nl- en demon.nl-subdomeinen. Zonder bSMTP worden e-mails die naar een offline mailserver worden verzonden, met een foutmelding geretourneerd naar de afzender.
- De catch-all-functionaliteit vervalt. 'Daarmee konden gebruikers alle e-mailberichten die binnenkomen op hun eigen xs4all.nl- en demon.nl-subdomeinen ontvangen, ongeacht wat er voor het @-teken staat', aldus Tweakers.
- E-mailadressen met een plusteken worden niet meer ondersteund.
- Enkele POP3-servers en een uitgaande mailserver komen te vervallen.
- Gebruikers kunnen niet langer e-mails ontvangen met een eigen mailserver via MX-records. Het gaat daarbij om e-mailadressen die eindigen met xs4all.nl, demon.nl en cistron.nl. 'Het bedrijf komt later met instructies voor gebruikers met dergelijke MX-records.'
KPN stopt overigens ook met het aanbieden van hostingdiensten per 1 oktober.
Verzet
Toen KPN in 2019 bekendmaakte dat het bedrijf onder andere de merknaam XS4ALL wou opdoeken, leverde dat veel verzet op. Er werden petities getekend en actiegroepen opgezet. Na alle ophef heeft KPN erop toegezegd dat XS4ALL voorlopig niet verdwijnt. 'Wel zou als onderdeel van de integratie in KPN de infrastructuur van XS4ALL samengevoegd worden, waaronder dus de e-maildienstverlening van laatstgenoemde', schrijft Tweakers.
Bron: Tweakers