Hoe verwijder je insectenvlekken van de muur?

insecten-vlekken-mug93219660_l.jpg

Je ligt ‘s nachts in bed en hoort het gezoem in de verte. De zoveelste mug vliegt weer in de rondte. Tijd om daar een einde aan de maken, een harde klap op de muur en je hebt hem. Maar, de volgende ochtend zie je de overgebleven vliegresten nog op de muur. Hoe zorg je ervoor dat je al die insectenvlekken uit je muur krijgt?

Neem een schuursponsje en maak een sopje met een beetje groene zeep. Het maakt niet zozeer uit welke groene zeep je gebruikt vloeibaar of uit een pot. Maak de schuurspons nat in het sopje en wrijf het over de vlek. Voila, de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wacht overigens niet te lang met het verwijderen van de vlekken.

Microvezeldoek en tandpasta

Zo’n geplette mug kun je ook makkelijk verwijderen met een vochtig gemaakte microvezeldoek. Minder inspanning dan het maken van een sopje en het zorgt ook nog eens voor een goed resultaat, met minder kans op schade.

Een andere manier om de vlek te verwijderen, is door een beetje tandpasta op een vochtige doek te doen en daarmee de vlek aan te stippen. Let hierbij wel op: ga niet als een malloot met blauwe tandpasta aan de slag, maar kies voor een witte tandpasta. Anders vervang je de insectenvlekken met nieuwe blauwe…

Praktische tips

Wrijf altijd van beneden naar boven om verkleuringen te vermijden. Spoel het gereinigde gedeelte af met schoon water en maak het droog met een handdoek. Het is handig om altijd één vlek tegelijk te behandelen.

Mocht niets helpen en er grover geschut nodig zijn, kun je een beetje ammoniak aanmengen met warm water en dit op een doekje doen. Werkt dit ook niet? Dan zit er mogelijk niets anders op dan de vlek overschilderen. Doe dit bijvoorbeeld met afwasbare verf. Je maakt je muur makkelijk schoon, zonder een glanzende vlek op een matte muur.