background branding

Eindelijk rustig slapen, zo voorkom je spinnen in huis

spin in huis 20042022.png

Hoewel spinnen zeer nuttige dieren zijn, wil je ze niet altijd rond hebben neuzen in je huis. Bij Radar zijn we geen fan van het onnodig doden van deze diertjes en dus hebben we een aantal tips om op een humane manier te voorkomen dat ze bij je binnendringen.

Lees hieronder alle tips!

Deze geurtjes vinden spinnen niet fijn

Zoals mensen vaak niet blij worden van penetrante geuren, zo hebben spinnen ook een aantal geuren die ze richting de uitgang drijft. Een voorbeeld hiervan is azijn. Het kan daarom helpen om hiervan een klein open bakje in huis neer te leggen. Van azijn zijn er ook eucalyptusvarianten te vinden. Zo vinden de spinnen het nog vervelend, maar heb je er zelf geen last van. Pro-tip: spuit een beetje hiervan op je deurkieren, de plek waar ze vaak binnen proberen te komen. 

Ook blijken spinnen niet te houden van pepermuntolie en citroen. Gelukkig zijn dit geuren die wij als mensen vaak wat fijner vinden dan azijn. Naast deurkieren, zijn je kozijnen ook een uitstekende plek om te besprenkelen met een van deze geuren. Daarnaast schijnen spinnen ook niet te houden van kaneel, kastanjes, walnoten, kokos en tabak.

Hou je huis schoon

Deze tip is ook nog fijn voor je eigen welzijn! Hoewel er genoeg brutale spinnen zijn, zoeken ze vaker plekjes op die moeilijk te vinden zijn. Door ook deze (donkere) plekjes goed schoon te maken, maak je het voor spinnen minder aangenaam om hier te vertoeven. Bovendien trek je hierdoor ook minder snel andere insecten aan, waardoor het voor spinnen niet aantrekkelijk is om een web te maken.

Heb je een tuin? Gebruik dan de liefde die spinnen voor donkere plekjes hebben als lokaas. Leg bijvoorbeeld een stapeltje hout neer. Grote kans dat zij zich dan tussen de planken gaan verschansen in plaats van je huis binnen te dringen. Natuurlijk is het niet handig om dit dan voor de deur te doen...

We hopen dat je zo weer een beetje beter slaapt!

Bron: Suus maakt schoon