Life hack: zo krijg je de deksel weer terug op je bakje champignons

Champignons foto 8 april.png

Het is een van de meest opvallende verschijningen in het koelvak: het (blauwe) bakje champignons. Met een volle boodschappentas is het vaak moeilijk mee te nemen, zonder de deksel te laten knakken. Maar het is nóg moeilijker om de deksel er weer terug op te zetten nadat je deze eraf hebt gehaald. 

Verschrikkelijk irritant natuurlijk, maar er is een life-hack waardoor je nooit meer onbedekte champignons in de koelkast zal hebben.

Draai de deksel om

Het is eigenlijk zo simpel, dat je jezelf voor het hoofd slaat dat je dit niet eerder hebt geprobeerd. Als je deksel namelijk 180 graden omdraait past deze precies weer in het bakje! Natuurlijk werkt dit makkelijker als je al wat champions eruit hebt gehaald, maar meestal is dat natuurlijk de reden dat je deksel eraf hebt gehaald.

Nooit wassen met water

Er zijn mensen die champignons niet fijn vinden vanwege de zompige structuur. Door champignons voor gebruik af te spoelen werk je dit in de hand. Het water wordt dan als een spons opgezogen, waardoor ze ook nog smaak verliezen. Beter is het om het vuil weg te halen met een borsteltje of theedoek. Nog een life hack. Gebruik een eiersnijder om de champignons in mooie plakjes te krijgen!

Bron: Love My Salad