background branding

Dit is waarom je moet stoppen met tanken na de klik

Tanken.jpg

Je bent aan het tanken en op de klik kom je op een bedrag uit dat nét niet lekker bekt. Omdat je van ronde cijfers houdt, spuit je nog even een beetje extra benzine erbij. Tevreden loop je dan ook naar binnen om te betalen. 

Hoewel verleidelijk, is dit een beslissing die je duur kan komen te staan. En nee, niet alleen vanwege de benzineprijs. Radar legt uit waarom wel.

Niet alle benzine komt in de tank terecht

Als je na de klik zo lang blijft pushen tot de benzine langs de de dop erlangs druipt, is de benzineverspilling natuurlijk direct zichtbaar. Toch gebeurt dit ook op subtielere manieren. Zo zijn de tankslangen op een manier gebouwd dat ze een deel van de benzine weer opslurpen op het moment dat de benzine bij een volle tank terugschiet. Op die manier geef je de benzine terug aan het tankstation, maar betaal je er wel voor. En zie je wel eens plasje onder de auto? Dat kan komen doordat de overloopbuis het surplus kwijt moet. Zo betaal je meer, zonder dat je extra kilometers maakt. Toch zonde!

Schade op de lange termijn

Nu is het nooit fijn te betalen voor benzine die je niet gebruikt. Toch kan het ‘extra tanken’ gevolgen hebben die nog een stuk vervelender - lees desastreus - zijn. De overtollige brandstof kan namelijk op plekken terechtkomen waar het niet hoort, waardoor onder andere het ontluchtingssysteem flink beschadigd kan raken. De kosten voor het herstellen of vervangen verschillen per auto, maar het staat vast dat het bedragen zijn die je niet graag aftikt.

Wees daarom verstandig en probeer, ondanks de begrijpelijke verleiding, niet verder te tanken na de klik. Dat bespaart je een hoop kosten en gedoe!

Bron: Roadshow