Zoveel kun je besparen als je tankt in een buurgemeente!

01032021 tanken.jpg

De brandstofprijzen rijzen de pan uit. Reden te meer om te kijken hoe je toch wat geld kunt besparen. Zo loont het volgens de onafhankelijke vergelijkingssite Independer om je tank in een buurgemeente vol te gooien. In dit artikel lees je hoe je dit kunt checken en hoeveel je hiermee kunt besparen. 

Tijdens de peiling was er een recordprijs van 2,18 euro voor een liter benzine. De landelijke adviesprijs voor een liter Euro95 is inmiddels 2,227 euro. Voor diesel betaal je gemiddeld 1,905 per liter. 

Grote verschillen

In het onderzoek naar de gemiddelde benzineprijzen in diverse gemeenten zijn grote prijsverschillen waargenomen. Zo kun je als inwoner van Laren geld besparen als je je tank volgooit in Blaricum. 'Bij gemiddeld verbruik scheelt dit op jaarbasis 161,77 euro', aldus de site.

Een ander voorbeeld: als je in Bergen (Limburg) woont, kun je beter in Venray tanken. Bij gemiddeld verbruik (1:15) en 20.000 gereden kilometers, levert dit een besparing op van ongeveer 133 euro op jaarbasis.

Het duurst

Op de Waddeneilanden betaal je het meest voor benzine. Op Terschelling betaalde je in januari 2,181. Op Ameland en Texel werden prijzen waargenomen van respectievelijk 2,15 en 2,08 euro per liter.

In het Brabantse Goirle (2,05 euro) en Cranendonck (2,02 euro) is de benzine ook duurder dan in de rest van het land. 'Ook in en rondom de hoofdstad zijn automobilisten veel kwijt aan benzine.'

Hier kun je zien hoeveel je kunt besparen in andere gemeenten

De bovenstaande prijzen zijn uiteraard een momentopname. De benzineprijzen zijn nu al gestegen en zullen de komende tijd waarschijnlijk verder stijgen door de oorlog in Oekraïne. Het is daarom verstandig om de benzineprijzen te vergelijken. Als je veel rijdt, kun je zo toch wat geld besparen. Je kunt gebruikmaken van de brandstofprijzencheck van Independer om de voordeligste pomp in de buurt te zoeken.

Tip: geef dít aan bij je huidige verzekeraar

Independer auto-expert Menno Dijck heeft nog een bespaartip. 'Pak je minder vaak de auto vanwege de gestegen brandstofprijzen? Geef dan bij je huidige verzekeraar aan dat je minder kilometers per jaar rijdt. Dat kan schelen in de premie voor jouw autoverzekering.'

Nog wat tips om minder te betalen voor brandstof

In dit artikel hebben we nog meer handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je zo goedkoop mogelijk kunt tanken.

Bron: Independer