background branding

Hoe voorkom je dat je een hotel boekt dat niet bestaat? En krijg je je geld terug?

87820138_l_normal_none.jpg

Wanneer je geboekte hotel of appartement bij aankomst niet blijkt te bestaan, begint je vakantie toch niet zo zorgeloos als gehoopt. Radar belt met de Fraudehelpdesk en geeft zeven tips om dit te voorkomen. Ook zoeken we uit of je je geld terug kunt krijgen als het je overkomt.

Controleer hoe betrouwbaar de website is

Voorkomen dat je een niet-bestaand hotel boekt, doe je vooral door alles goed te controleren. Bijvoorbeeld of een website of reisbureau is aangesloten bij een brancheorganisatie als de ANVR, garantiefonds SGR of geschillencommissie Thuiswinkel. Betrouwbare reisorganisaties zijn namelijk aangesloten bij fondsen die je beschermen als je reis niet doorgaat. “Je kunt ook kijken naar hoe lang een website al bestaat”, vertelt Tanya Wijngaarde, woordvoerder van de Fraudehelpdesk. “Als de website vrij recent is geregistreerd, kan dat een alarmbel zijn.” 

Ga op zoek naar de algemene voorwaarden

De algemene voorwaarde moet je natuurlijk eigenlijk helemaal doorlezen. Maar als je ze op de website al niet kunt vinden, is dat volgens Wijngaarde een alarmbel. “Boek dan liever via een andere website.”

Controleer de foto’s

Aan foto’s is van alles af te lezen. Controleer bijvoorbeeld of de indeling van het appartement op alle foto’s hetzelfde is: klopt het buiten en binnen met elkaar? Is de inrichting op de foto’s vergelijkbaar? En zijn er plaatjes van de omgeving?

Wijngaarde legt daarnaast uit dat oplichters vaak foto’s van bestaande advertenties overnemen. “Controleer daarom of de foto’s uit de advertentie niet door meerdere aanbieders worden gebruikt.” Dit kan via Google Afbeeldingen: upload de foto als zoekterm en Google laat zien op welke websites hij te vinden is. 

Wees kritisch op de prijs

Als een aanbod te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Wees daarom kritisch op de prijs en vergelijk aanbiedingen met elkaar Wijngaarde: “Kijk ook op andere websites of de aanbieding overeenkomt met wat gangbaar is.”

Gebruik streetview

Via Google Maps kun je het adres van het hotel of appartement opzoeken. Gebruik de streetview-functie om te controleren wat er werkelijk op het opgegeven adres staat. Lijkt de plek totaal niet op de foto’s uit de advertentie? Dan is het verstandig om iets anders te boeken. 

Bekijk recensies

Kijk verder dan de recensies op de website zelf. De meest positieve beoordelingen staan hier namelijk vaak bovenaan.. Om meer recensies te vinden kun je bijvoorbeeld de URL van de website googlen in combinatie met het woord ‘review’ of ‘ervaringen’. 

Check het rekeningnummer

Als je borg moet overmaken heeft Wijngaarde ook nog een aandachtspunt. “Check of de betreffende bank gevestigd is in hetzelfde land als het te huren object.” Ga jij dus op vakantie naar Italië en moet je geld overmaken naar een Duitse bankrekening, zet hier dan je vraagtekens bij. “En maak zeker geen geld over via een geldkantoor als Western Union of MoneyGram”, vult Wijngaarde aan. 

Wat als je toch een niet-bestaand hotel geboekt hebt?

Soms kun je je geld terugkrijgen als je onverhoopt toch een hotel geboekt hebt dat niet bestaat. Hiervoor is het wel van belang dat je de accommodatie op de juiste manier geboekt hebt. In deze gevallen kan het:

  • Als je niet rechtstreeks aan de verhuurder betaald hebt. In de algemene voorwaarden van Booking.com staat bijvoorbeeld dat zij verantwoordelijk zijn voor accommodaties, vluchten en attracties die via de website geboekt worden. Als je melding maakt bij het platform zullen zij helpen je geld terug te krijgen, al kan dit wel een tijdje duren.Neemt de verhuurder zelf contact met je op en stuurt hij je een link voor de betaling, om bijvoorbeeld servicekosten te besparen? Dan is het platform niet aansprakelijk en is de kans klein dat je geld terugkrijgt. 
  • Als je hebt betaald met creditcard. Hierdoor kun je de betaling terugdraaien als een bedrijf zijn belofte niet nakomt. Deze garantie kun je ook voor hotelreserveringen gebruiken. Op de website van de ANWB valt bijvoorbeeld het volgende te lezen: “Ook als je ondanks al je voorzorgsmaatregelen bij het boeken opgelicht wordt, kun je je geld terugkrijgen. Hiervoor moet je een betwisting van het uitgegeven bedrag indienen. Je moet er dan wel eerst zelf met de aanbieder uit proberen te komen.”

Bronnen: Fraudehelpdesk