Honderden afhakers bij reizen Turkije

vliegveld_bezorgd_man_123rf_780.jpg

Ruim tweehonderd mensen die zaterdag met Thomas Cook/Neckermann zouden vertrekken naar een vakantiebestemming in Turkije, willen die reis niet meer maken. Dat heeft een woordvoerster van de reisorganisatie gezegd.

'Van de 1200 mensen met een ticket ziet rond de 20 procent van de reis af, 60 procent wil sowieso instappen en 20 procent denkt er nog heel even over na, maar zal waarschijnlijk ook instappen.'

Voor de afhakers is op zo'n korte termijn geen andere bestemming meer beschikbaar, omdat het hoogseizoen is. Zij krijgen hun geld terug. Mensen met een boeking voor een Turkijereis konden zich zaterdagochtend bij Thomas Cook melden op een speciaal telefoonnnumer.

Bij reisorganisatie TUI is eenzelfde beeld te zien. Daar hebben 250 van de 800 reizigers aangegeven niet meer naar Turkije te willen. Zij kunnen hun reis omboeken of kosteloos annuleren.

'Rustig en volledig genormaliseerd'

Volgens de woordvoerster van Thomas Cook was er in de Turkse badplaatsen de afgelopen nacht niets te merken geweest van de verijdelde staatsgreep. De situatie is er 'rustig en volledig genormaliseerd'.

Reizigers die door het schrappen van de vluchten van zaterdagochtend (met charters van Transavia) niet vanuit Turkije konden terugvliegen, komen waarschijnlijk later zaterdag terug naar huis.

Bron: ANP