Turkije weer in trek als vakantiebestemming

turkije.jpg

Na een flinke zomerdip raakt Turkije weer voorzichtig in trek als vakantiebestemming. Volgens branchevereniging ANVR boekten Nederlanders in augustus 15 procent minder pakketreizen naar het land dan in dezelfde maand vorig jaar. Maar dat is volgens de reisbranche organisatie een aanzienlijke verbetering vergeleken met de voorgaande maanden.

Zo bedroeg de daling in juli liefst 45 procent en in juni 26 procent. Sinds het begin van het jaar lopen de boekingen naar Turkije nu zo'n 34 procent achter vergeleken met vorig jaar rond deze tijd.

Turkije is goedkoop

Ook touroperators geven aan dat Turkije weer wat aantrekt, vooral omdat het goedkoop is. 'Voor de prijs van een viersterren-appartement in Spanje zit je met de herfst in een vijf sterren all inclusive in Turkije. Het begint weer aan te trekken', zegt Daisy Mijnals van Corendon, de grootste aanbieder van reizen naar Turkije in Nederland.

Politieke onrust

Hanita van der Meer van Thomas Cook ziet dat er 'dag na dag' meer boekingen komen. Volgens haar merken toeristen aan de Turkse kust niets van de politieke onrust in het land. 'Zelfs tijdens de couppoging hadden ze het niet in de gaten. Hier werd er meer over gesproken dan daar', zegt de reisspecialist.

Aantal vakanties

In totaal hebben Nederlanders volgens de ANVR iets meer (0,5 procent) vakanties geboekt in de eerste acht maanden van het jaar dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral Spanje (plus 29 procent) en Portugal (plus 23 procent) wisten te profiteren van de malaise in Turkije. Ook Griekenland doet het goed als zonbestemming.

Bron: ANP