'Turkije aantrekkelijker door lastminutes'

vakantie194_780.jpg

Turkije en Griekenland zijn veel minder in trek als vakantieland.

Hoewel het verschil in het aantal boekingen dit jaar niet meer valt in te halen, is toch de verwachting dat er nog een inhaalslag komt voor deze landen als lastminute-aanbiedingen loskomen.

Minder boekingen

Turkije kent tot en maart de helft minder boekingen en Griekenland een kwart minder, bevestigt de organisatie van reisbureaus en reisorganisaties ANVR een bericht in De Telegraaf. Bij Turkije komt de daling door angst voor aanslagen en bij Griekenland speelt vooral in het oosten van het land de vluchtelingenproblematiek nog een rol.

Kentering

'De Nederlander wil wel op vakantie, maar hij zoekt andere gebieden, zoals Spanje, Portugal en zelfs nog verder weg, Kaapverdië en de Antillen', zegt ANVR-voorzitter Frank Oostdam. 'Toch verwachten we nog een kentering. Er zullen vooral voor Turkije lastminute-aanbiedingen komen, zeker nu ook de Russen het daar om politieke redenen laten afweten en er veel accommodaties leegstaan.'

Populair

Reisorganisatie TUI (TUI, Holland International en Kras) stelt dat ondanks de terugval voor Turkije, de Turkse Rivièra rondom Antalya nog altijd de meest populaire vakantieregio is voor de komende meivakantie als het om absolute aantallen gaat.

Kort daarna volgt het Spaanse eiland Gran Canaria. Op drie en vier staan de eveneens Spaanse eilanden Tenerife en Mallorca en op vijf Curaçao. Egypte is buiten de top 10 gevallen. TUI biedt naar dat land minder reizen aan omdat er minder vraag was door de onrust die het land kende.

Bron: ANP