background branding

Huismerk koffiepads beter dan origineel

koffiepads_780.jpg

Huismerk koffiepads scoren beter op smaak en duurzaamheid dan de originele koffiepads. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond.

De Consumentenbond testte de varianten regular en dark roast. 15 regular en 14 dark roast koffiepads werden door een panel van bijna 90 consumenten op smaak beoordeeld. Bij het panel vielen in de categorie regular pads AH Basic en Albert Heijn Perla in de smaak. In de categorie dark roast staat Albert Heijn op nummer een met biologische koffiepads, gevolgd door Plus. Senseo zit in de middenmoot.

Duurzaamheid koffiepads

Duurzaamheid volgens keurmerken als Fairtrade (Max Havelaar), UTZ, Rainforest en Alliance waren ook onderdeel van de test. Albert Heijn Perla (Bio en UTZ) en Plus (Fairtrade) scoren het best. Aldi, Café René, Douwe Egberts, Kanis & Gunnink en Senseo hebben geen erkend keurmerk, daardoor werd het testoordeel negatief beïnvloed. Jacobs Douwe Egberts heeft wel een eigen duurzaamheidsprogramma en ALDI is aangesloten bij een platform, maar een keurmerk heeft de voorkeur omdat er dan toezicht is op een verantwoorde koffieproductie.

Bron: Consumentenbond