Inspectie dreigt met boete voor zorgaanbieder Cato

zorginstelling.jpg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zorgaanbieder Cato in Den Haag een last onder dwangsom opgelegd. In augustus waarschuwde de inspectie al dat cliëntdossiers binnen zes weken op orde moesten zijn. Dat is niet gebeurd, stelt de IGZ maandag.

Per week dat de dossiers niet op orde zijn moet het zorgbedrijf een dwangsom betalen van 1000 euro, met een maximum van 10.000 euro.

Zorgen over kwaliteit

Cato is een organisatie met twee zorgcentra in Den Haag: Carel van den Oever en Bezuidenhout. De inspectie maakt zich al langere tijd zorgen over de kwaliteit van zorg bij Cato. IGZ gaf eerder al aan dat de organisatie niet genoeg 'urgentiebesef en verbeterkracht' toonde de afgelopen jaren.

In de cliëntdossiers worden de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van cliënten bijgehouden. Dit bleek echter steeds niet voldoende te gebeuren.

Update: Cato stelt orde op zaken

Zorgaanbieder Cato in Den Haag heeft de zaken weer op orde. Cato heeft binnen de gestelde termijn aan de eisen voldaan. De organisatie met twee zorgcentra moest ook met andere verbetermaatregelen aan de slag. De inspectie blijft de situatie wel nauwlettend in de gaten houden.

Bron: ANP