background branding

Is kaneel écht goed voor je planten?

12042021 planten.jpg

Kaneel is lekker in appeltaart of bijvoorbeeld door de yoghurt. Maar wist je dat kaneel goed is voor planten?

Schimmels bestrijden

RTL meldt dat kaneel kan helpen bij schimmelbestrijding op tuin- en kamerplanten. Door de kaneel kan de schimmel zich niet verder verspreiden.

Insecten en ongedierte

Daarnaast zijn insecten en ongedierte geen fan van de geur van kaneel. Als je van bepaalde insecten af wilt, kun je dus kaneel gebruiken als een weermiddel, zodat ze je planten niet aantasten. Je kunt hiervoor een beetje kaneel mengen met wat potgrond, waardoor vliegen, muggen en mieren uit de buurt blijven. Hier moet overigens wel een kanttekening bij worden geplaatst: de meeste insecten zijn heel goed voor de natuur. Je hoeft dus niet alle insecten uit je tuin te weren. Geef insecten dus wel een andere plek waar ze kunnen vertoeven. Het gaat dus voornamelijk om ongedierte.

Boost voor stekjes en zaailingen

Een snufje kaneel kan ook zaailingen en stekjes op weg helpen. 'Dip het uiteinde van je plantje vóór je het gaat verpotten even in kaneel en zet je plantje vervolgens voorzichtig in de grond', aldus RTL Nieuws.

Herstelt snoeiwonden

Kaneel helpt ten slotte ook bij het herstel van snoeiwonden. Een snoeibeurt is goed voor je plant, maar vaak ontstaan er wel snoeiwonden. Deze wonden herstellen vanzelf, maar het maakt je boom of plant wel kwetsbaar voor infecties door schimmels en andere ziektes. Een beetje kaneel op de snoeiwond kan dit echter voorkomen/verhelpen.

Bron: RTL