background branding

Is Verkoopjetelefoon.nl echt 'makkelijk en zeer betrouwbaar'?

In ruil voor een vast bedrag je telefoon opsturen, dat kan via Verkoopjetelefoon.nl. Je stuurt de telefoon op en vervolgens controleert het bedrijf het toestel op mankementen. Als het die vindt, krijg je maar 25% vergoed.

Ben je het niet eens met die conclusie? Jammer, je krijgt je telefoon niet meer terug. Dat staat tenslotte in de voorwaarden. Maar mag dat wel?

En wat gebeurt er als je vier telefoons en een tablet opstuurt die je van tevoren hebt laten controleren door een deskundige? Radar neemt de proef op de som.

'Niet duidelijk waar ik aan toe ben'

Advocaat consumentenrecht Eva Beekman laat weten: 'Ik denk dat het goed valt te betogen dat het niet kan. Ik begin aan iets en eigenlijk is het voor mij helemaal niet duidelijk waar ik aan toe ben en waar ik in stap. En ik kan er niet meer uitstappen. Ik zou het wat anders vinden als ze zouden zeggen: je stuurt je telefoon op, wij beoordelen of het aan onze voorwaarden voldoet en als zij zeggen het voldoet niet, dat je dan de kans krijgt om er of verder mee te gaan of te zeggen 'geef mij maar mijn telefoon terug.'

Tech-expert Arnoud Wokke geeft als tip: “Ruil je telefoon in bij een website die je mobiele telefoon wél terugstuurt.'