background branding

Kadaster worstelt met veiligheidsrisico's

computerproblemen76.jpg

Slepende computerproblemen plagen het Kadaster met onacceptabel grote veiligheidskwesties als gevolg. Dat meldt het Financieele Dagblad maandag.

De risico's betekenen dat er een kans bestaat dat het Kadaster uit de lucht gaat of dat onbevoegden met de informatie kunnen rommelen. Het systeem is zo lek dat het Kadaster vreest dat foutieve informatie in de registraties van onroerendgoedbezit, hypothecaire onderpanden en beslagen kan sluipen.

Risico op onveiligheid

'Het risico bestaat dat Kadaster-diensten onveilig zijn voor klanten of informatie toegankelijk of wijzigbaar is voor personen die hier geen toegang toe mogen hebben', stelt de Kadaster-directie in interne stukken die het dagblad zegt in handen te hebben.

Notarisorganisatie KNB noemt de problemen zorgwekkend, omdat wat er in het Kadaster staat voor waar wordt aangenomen. Een goed functionerend Kadaster is volgens het KNB essentieel voor de onroerendgoedmarkt. De organisatie kondigt aan de kwestie 'zeer binnenkort' aan de orde te stellen bij het Kadaster.

Bron: ANP MediaWatch / Financieele Dagblad