background branding

Kerstkliekjes over? Zo kun je etensrestjes het beste bewaren en dít kun je beter niet doen!

17122021 kerstdiner.jpg

Kerst draait voor velen om familie en gezelligheid. De ander is vooral verheugd over de cadeautjes. Maar een ding is zeker: er wordt veel gegeten! Ook blijven er vaak etensrestjes over. We hebben daarom een overzicht gemaakt van verschillende artikelen met handige tips!

Zet restjes niet meteen in de koelkast

Het is erg belangrijk dat eten goed afkoelt voordat je het in de koelkast zet. Als je eten (te) snel in de koelkast zet, denk je misschien de bacteriën voor te zijn, of je staat er gewoon niet bij stil. Dat zorgt er echter ervoor dat de temperatuur in de koelkast stijgt, waardoor je koelkast harder moet werken om de ideale temperatuur te behouden. Je kunt hier tips vinden voor het bewaren van restjes in de koelkast.

Eten invriezen

Je kunt best wat voedingsmiddelen invriezen, waardoor je ze langer kan bewaren. Maar naarmate de tijd verstrijkt blijft niet alles even goed in de diepvries. In dit artikel vind je een handig overzicht van diverse voedingsmiddelen en hun houdbaarheid in de vriezer:

Dit moet je weten over ingevroren eten

Verse kruiden langer bewaren?

Je herkent het vast wel: je haalt verse kruiden in huis en na het koken heb je nog een ruime hoeveelheid over. Een paar dagen daarna zijn je kruiden niet meer goed, dus je gooit ze weg. Zo kun je natuurlijk aan de gang blijven, maar met deze handige tips kun je verse kruiden langer bewaren.

Voorkom voedselvergiftiging

Een voedselvergiftiging ontstaat door ziekmakende stoffen, afkomstig van bacteriën of schimmels. Deze stoffen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door het slecht koelen van etenswaren of wanneer je een product na de uiterste houdbaarheidsdatum nog besluit te eten. We hebben hier wat tips voor je op een rijtje gezet om voedselvergiftiging te voorkomen

Tips om je kliekjes van de feestdagen niet te verspillen

We vroegen onze lezers om tips om voedselverspilling tijdens feestdagen tegen te gaan. Benieuwd naar welke nuttige tips werden gedeeld? In dit artikel lees je wat mensen doen met de etensrestjes die overblijven.